Blog Image

Catering Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Catering firmalarına olan ihtiyaç, son dönemlerde artan hijyen önlemleri doğrultusunda her zamankine göre daha fazla arttı. Sektörün gelişmesi ve rakiplerin çoğalmasıyla birlikte, firmalarda bazı sorunlar da meydana geldi. Örneğin yemek lezzetinde düşme veya kalitesiz şekilde yemek gelmesi gibi örnekleri çoğaltılabiliriz. Ama sizler catering hizmeti alırken hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğini bildiğiniz sürece daha bilinçli ve daha kaliteli bir şekilde hizmet alabilirsiniz.

Catering Firmalarından Hizmet Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Gerek toplu yemek davetleri için gerekse, günlük yemek ihtiyaçları için toplu hizmet almak istediğinizde mutlaka birkaç konuyu göz önünde bulundurmanız gerekir. Z Catering, müşterilerinin istek ve ihtiyaçlarına tam olarak karşılık verse de catering hizmeti alırken yine de bunlara dikkat etmenizde fayda var:

Yemeklerde kullanılan malzeme kalitesi; bilindiği üzere yemek konusu insan sağlığını etkileyen durumlardan biridir. Bu nedenle tüketilen her yemekte gıdaların kalitesine dikkat etmenizde fayda vardır.  Z Catering, üreticiden aldığı taze sebze, et ve meyvelerle hazırladığı yemekleriyle, müşterilerine lezzet vadediyor.

  • Kullanılan malzeme taze olmalıdır; yemeklerde kullanılan malzeme kaliteli olduğu zaman hem lezzeti artacaktır hem de vücut sağlığını koruyacaktır. Bilhassa üniversite catering hizmeti alırken gıdaların taze olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu sayede toplu gıda zehirlenmesi gibi durumlar yaşanmaz.
  • Trans yağ olmamalıdır; örneğin kızartma türü yemeklerde sık yapılan yanlışlardan biri de kullanılan yağların tekrar kullanılmasıdır. Bu durum kansere kadar neden olabilir. Catering firmasından hizmet almak istediğinizde trans yağ kullanmadıklarından emin olmanız gerekir.
  • Pişirme teknikleri; yemek pişirme teknikleri hem yemeklerin besin değerini alakadar eder hem de lezzetini yakından etkiler. Bu nedenle güzel ve sağlığa zarar vermeyen yöntemlerle pişirme tekniklerinin uygulanması gerekmektedir. Burada kimyasal içermeyen ürünlerle yemekler hazırlanmalıdır.

Özel talepleri karşılaması; eğer bir catering firmasından hizmet alıyorsanız ilk olarak yemeklerin kaliteli gıdalardan yapılıp yapılmadığına bakmanız gerekir. Öte yandan davet, iş yerleri veya çeşitli ihtiyaçlarınız için özel talepleri karşılayabilmesi de önemlidir. Örneğin bir hastane için catering firmasından hizmet alınacaksa burada özel talep, yemeklerde tuz kullanılmaması veya hastaların perhizlerine uygun yemeklerin çıkartılması olabilir. Z Catering, hastane Catering hizmeti için özel talepleri her zaman önemseyerek, müşterilerinin tamamiyle isteklerine uygun yemek hizmeti sunmaktadır.  

Maliyet; her sektörde olduğu gibi catering hizmetinde de elbette maliyet konusu son derece önemli konuların başında gelir. Yemek kalitesi veya çeşitliliği kadar maliyetlere de dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Abartılı fiyatlar, catering firmalarının olağan üstü hizmet verdiği anlamına gelmez. Bu nedenle ilk olarak hizmetleri ve akabinde maliyetleri ön planda tutulmalıdır.

Hayatın her alanında yemek ihtiyaçları hiç bitmez. Ama yemek ihtiyaçları için mutlak catering firmasının doğru bir şekilde seçilmesi noktası özen gerektiren konuların başında gelir. Gerek askeriye catering hizmeti için gerekse diğer toplu alanlarda yemek hizmeti almak için tüm bu noktalara ekstra dikkat etmeniz daha fazla avantaj kazanmanıza yardımcı olur.

Çerezlerin Kullanımı İzni

Bu web sitesi, web sitesinde daha iyi bir gezinme deneyimi yaşamanıza yardımcı olmak için çerezler kullanır.